sokonelroo7
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 تعالي عندنا ودوق أكلنا عندنا بط محشي بالفريك

اذهب الى الأسفل 
4 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
whiteengel
عضو مميز
عضو مميز
whiteengel


عدد المساهمات : 76
نقاط : 187
تاريخ التسجيل : 25/08/2009
العمر : 37

تعالي عندنا ودوق أكلنا عندنا بط محشي بالفريك Empty
مُساهمةموضوع: تعالي عندنا ودوق أكلنا عندنا بط محشي بالفريك   تعالي عندنا ودوق أكلنا عندنا بط محشي بالفريك Icon_minitimeالإثنين 31 أغسطس 2009, 9:41 am

الطبق الرئيسي
بط محشي فريك



البط من الأطباق المشهورة جداً في المطبخ المصري واللي كل المصريين بيحرصوا على وجوده على مائدة الإفطار في أول يوم رمضان، وفيه أكتر من طريقة لعمل البط بس إحنا النهارده اخترنا لك الطريقة دي...
المقادير:-

• 1/2 كيلو فريك
• 1حبة طماطم مقطعة قطع صغيرة جداً
• 2 معلقة كبيرة زبدة
• 3 معالق كبيرة زيت عباد الشمس
• 3 بصلات مقطعة قطع صغيرة
• 3 حبات بطاطس مقطعة قطع صغيرة
• ملح وفلفل وبهارات
• 3 بصلات مقطعة شرائح
• ورق لاورو
• 3 أكواب مية دافية
• 1كوب كبير دقيق
• عصير ليمونة

الطريقة:-
1- هاتي الفريك واغسليه كويس وبعد كده حطيه في المصفاة.
2- هاتي حلة وحطي فيها الزبدة والزيت وحطيهم على النار لغاية ما يسخنوا، وبعد كده ضيفي إليهم الفريك مع التقليب المستمر لغاية ما الفريك لونه يبقى ذهبي.

3- لما تلاقي إن الفريك لونه بقى ذهبي ضيفي إليه الطماطم المبشورة والبصل والبطاطس والملح والفلفل والبهارات، وشوحيهم على النار لمدة 10 دقائق مع التقليب المتسمر بس خدي بالك إن النار تكون هادية.
4- هاتي البطة ونظفيها كويس من جوه ومن بره واغسليها بالمية وبالملح والدقيق والليمون وبعد كده اغسليها بالمية وبعد كده حطيها في المصفاة علشان تصفي كل المية اللي فيها.

5- بعد كده هاتي شوكة واغرسي بيها جسم البطة في أماكن مختلفة بعد كده ادهني قلب البطة بالملح والفلفل وابدئي في حشو قلبها بخلطة الفريك.
6- هاتي صينية الفرن وادهنيها سمنة وحطي فيها شرائح البصل المتبل بالملح والفلفل وورق اللاورا، وحطي عليهم البطة ورشي الملح والفلفل والبهارات على سطح البطة.
7- لو لقيتي إن فيه فريك باقي منك ممكن إنك تحطيه في ورق فويل وتلفيه كويس وتحطيه في صينية الفرن مع البطة.
8- ضيفي إلى الصينية كوباية مية دافية وغطي الصينية بالورق الفويل ودخليها الفرن على درجة حرارة متوسطة لمدة ساعة ونص.
9- بعد مرور الساعة ونص خرجي الصينية وشيلي من عليها الورق الفويل وسيبيها في الفرن لمدة نص ساعة كمان علشان وشها يحمر.
10- بعد مرور النص ساعة خرجيها وحطيها في طبق التقديم وزيني الطبق من على الأطراف بالبطاطس
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Admin
....** Admin ** ....
....** Admin ** ....
Admin


عدد المساهمات : 81
نقاط : 238
تاريخ التسجيل : 24/08/2009

تعالي عندنا ودوق أكلنا عندنا بط محشي بالفريك Empty
مُساهمةموضوع: رد: تعالي عندنا ودوق أكلنا عندنا بط محشي بالفريك   تعالي عندنا ودوق أكلنا عندنا بط محشي بالفريك Icon_minitimeالإثنين 31 أغسطس 2009, 12:17 pm

تسلمى حبيبتى

بط مرة واحده واحنا صايمين

يلا بس انا بحب الحمام المحشى افضل من البط

تعالي عندنا ودوق أكلنا عندنا بط محشي بالفريك 292439a2dddf660c1d949efsa0
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://malakelroo7.ahlamontada.com
whiteengel
عضو مميز
عضو مميز
whiteengel


عدد المساهمات : 76
نقاط : 187
تاريخ التسجيل : 25/08/2009
العمر : 37

تعالي عندنا ودوق أكلنا عندنا بط محشي بالفريك Empty
مُساهمةموضوع: رد عل المدير   تعالي عندنا ودوق أكلنا عندنا بط محشي بالفريك Icon_minitimeالإثنين 31 أغسطس 2009, 8:10 pm

مشيها بقي البط ولا يهمك المره الجايه أجبلك الحمام إنتي تأمريني
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
skeef
مشرف
مشرف
skeef


عدد المساهمات : 182
نقاط : 331
تاريخ التسجيل : 25/08/2009
العمر : 36

تعالي عندنا ودوق أكلنا عندنا بط محشي بالفريك Empty
مُساهمةموضوع: شكلة حلو   تعالي عندنا ودوق أكلنا عندنا بط محشي بالفريك Icon_minitimeالإثنين 31 أغسطس 2009, 8:54 pm

شكلة حلو قوى وانا بعشق حاجة اسمها بط والنبى اللى يعمل يخليلى حتة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
whiteengel
عضو مميز
عضو مميز
whiteengel


عدد المساهمات : 76
نقاط : 187
تاريخ التسجيل : 25/08/2009
العمر : 37

تعالي عندنا ودوق أكلنا عندنا بط محشي بالفريك Empty
مُساهمةموضوع: لا يا ناصح   تعالي عندنا ودوق أكلنا عندنا بط محشي بالفريك Icon_minitimeالإثنين 31 أغسطس 2009, 11:07 pm

إعمله إنت وهات حته
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
skeef
مشرف
مشرف
skeef


عدد المساهمات : 182
نقاط : 331
تاريخ التسجيل : 25/08/2009
العمر : 36

تعالي عندنا ودوق أكلنا عندنا بط محشي بالفريك Empty
مُساهمةموضوع: رد: تعالي عندنا ودوق أكلنا عندنا بط محشي بالفريك   تعالي عندنا ودوق أكلنا عندنا بط محشي بالفريك Icon_minitimeالثلاثاء 01 سبتمبر 2009, 1:45 pm

اية البخل دة واجيب انا منين بط
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ضوء القمر
عضو جديد
عضو جديد



عدد المساهمات : 3
نقاط : 3
تاريخ التسجيل : 21/11/2009

تعالي عندنا ودوق أكلنا عندنا بط محشي بالفريك Empty
مُساهمةموضوع: رد: تعالي عندنا ودوق أكلنا عندنا بط محشي بالفريك   تعالي عندنا ودوق أكلنا عندنا بط محشي بالفريك Icon_minitimeالسبت 21 نوفمبر 2009, 3:44 pm

يطفسين
ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
تعالي عندنا ودوق أكلنا عندنا بط محشي بالفريك
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
sokonelroo7 :: منتديات ادم وحواء :: اولا منتدى حواء :: صنف اكلات جديده فى مطبخ بدريه-
انتقل الى: